Tot ceea ce trebuie sa stii despre manichiura cu pudra acrilica

27/09/2021
Totul despre manichiura cu pudra acrilica
Manichiurile cu pudră acrilică reprezintă o variantă deosebit de accesibilă pentru femeile care preferă unghii rezistente și lungi. Deseori, aceasta este recomandată în cazul celor cu alergie la gel, sensibilitate la razele UV sau pentru cei care nu au unghii compatibile cu gelul și cărora nu le rezistă o manichiură clasică, cu ojă semipermanentă.


Prețul unei astfel de manichiuri este mult mai avantajos comparativ cu una cu gel. Timpul de execuție însă poate fi mai lung, din cauza simplului fapt că manopera este principalul mod prin care aceasta prinde formă. Tocmai din această cauză, este recomandat să alegi ca acest tip de manichiură să  fie realizată de către un profesionist. Pudra acrilica poate oferi protecție temporară pentru unghii, permițându-le să crească lungi, fără a se rupe.


Din ce este produsă și cum se folosește pudra acrilică?

Pudra acrilică este la bază un amestec de doi monomeri, cărora li se adaugă pigmenți și alte ingrediente. Acestea joacă rolul de a adera la unghia pregătită pentru acest tratament, având în același timp și efect hrănitor, pentru unghii uscate. 


În momentul în care se realizează această manichiură, stilistul utilizează o pensulă pe care o înmoaie în monomer lichid și cu care ia apoi acril, care se transformă într-o pastă și mai apoi este aplicat pe unghie. Se începe de la bază, se apasă cu baza pensulei pentru nivelare iar apoi se mai adaugă material pentru a acoperi restul unghiei. Acrilul se usucă în contact cu aerul, într-un timp relativ scurt.


Stiliștii pregătiți special pentru această manichiură cunosc cantitatea potrivită de material folosită pentru o aplicare impecabilă, fără a face risipă. Este important să știi că este necesară o pregătire corespunzătoare a unghiei, prin îndepărtarea cuticulei.


În cazul în care pudra acrilică atinge zona cuticulei, îndepărtarea ei se poate face cu un capăt ascuțit de freză ceramică, pentru pila de unghii. Acrilul este ușor de întreținut, tocmai din această cauză este recomandat pentru manichiura pedichiura. Întreținerea se face o dată la o lună, prin pilire și nivelare, îndepărtarea cuticulei iar mai apoi prin umplerea golului cu material suplimentar.


Cum se îndepărtează acrilul?

Atunci când se usucă, acrilul, alături de monomerul lichid, formează o rășină. Pentru înlăturarea acestuia, se recomandă înmuierea prin afundarea completă a unghiilor în solvent, timp de aproximativ 20 minute. Pe cuticule și pe pielea din jurul unghiilor se aplică o cremă hidratantă sau vaselină medicinală. Se formează o masă lipicioasă care este înlăturată cu ușurință de pe unghii, iar mai apoi resturile se pilesc. Majoritatea specialistilor optează să lase un strat subțire de acril pe unghii, ca măsură de protecție împotriva exfolierii și a rupturilor. Acesta dispare în timp, odată cu creșterea.


Acest tip de manichiură este cu siguranță foarte versatil și poate fi personalizat în funcție de preferințe. Există o mare varietate de produse pe piață, de la culori, până la texturi, finish-uri sau rezistență.

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu