In ziua de azi, multe femei aleg sa apeleze la gene false pentru a-si infrumuseta aspectul. Atunci cand le folosim, trebuie insa sa fim atente la cateva aspecte destul de importante, ce contribuie la un look final perfect.
Genele false sunt cu siguranta una din cele mai bune inventii in materie de make-up, datorita efectului glammour pe care acestea il creaza.
Au fost inventate pentru prima data in 1911, de inventatoarea canadiana Anne Taylor. Cativa ani mai tarziu, hairstylist-ul german Karl Nessler includea in salonul sau din New York servicii de aplicare a genelor false.
Abia in 1916, in timpul filmarii peliculei “Intoleranta’, genele artificiale au inceput sa faca valuri. Dupa ce a urmarit cateva videoclipuri cu prestatia actritei Seena Owen, directorul D.W. Griffith a observat ca lipseste ceva. A decis ca ochii lui Owen nu ies suficient in evidenta. Asadar, el a corectat rapid acest lucru, rugandu-l pe cel care producea perucile pentru film sa creeze niste gene mai mari pentru actrita. Tehnica producatorului de peruci a inclus teserea parului uman prin tifon, si lipirea acestuia de pleoapele actritei.
Incepand cu 1916, doamnele din inalta societate si actritele au devenit din ce in ce mai interesate de extensiile de gene. Insa, fiindca acestea nu erau vizibile pe televizoarele alb-negru aplicarea genelor false si-a pierdut din popularitate.
In jurul anului 1950, procedura a devenit iarasi populara, odata cu inventarea materialelor din plastic pentru gene. 50 de ani mai tarziu, pe masura ce a avansat productia de materiale sintetice, femeile au devenit din nou interesate de a oferi volum genelor naturale.
In 2006, Japonia a fost prima tara care a introdus tehnica “fir-cu-fir” (lash by lash). Fiecare geana falsa era atasata la una naturala, iar franja a fost inlocuita cu un material care imita blana de nurca.
Lucrurile stau destul de simpu: pentru a obtine un look cat mai natural atunci cand porti genele false, este vital sa le alegi in functie de culoarea parului si implicit a genelor tale. De exemplu, daca ai par saten deschis sau blond, trebuie sa optezi pentru gene de culoare maro. In schimb, daca esti bruneta, e indicat sa optezi pentru gene de culoare maro inchis sau chiar negre.
Un alt aspect important de care trebuie sa tii cont este lungimea acestora, alaturi de desime. Intotdeauna trebuie sa e alegi in functie de marimea si forma ochilor tai. Spre exemplu, daca ai ochi mici - evita sa alegi gene foarte lungi din pricina faptului ca vor arata nenatural. Acest tip de gene se potriveste doar cu ochii mari! Daca nu tii cont de acesti factori, exista riscul de a obtine un efect nedorit, atat pentru estetica fetei tale cat si pentru genele naturale, care vor avea implicit de suferit.
De asemenea, genele false sunt potrivite persoanelor care au gene naturale foarte mici sau rare, sau persoanelor ocupate cu un program prea incarcat care nu au timp suficient pe care sa-l dedice machiajului, dar care isi doresc in continuare sa arate perfect in fiecare zi. Desigur, acestea se potrivesc tuturor femeilor care isi doresc sa aiba gene lungi, curbate si dese, fara pic de efort.
Aplicate corect, tinand cont si de regulile mentionate mai sus, aceste extensii pot oferi un aspect de lifting al ochilor, ce corecteaza forma acestora. Genele false pot “ridica” ochii care tind sa fie curbati in jos, pot apropia ochii indepartati si pot scoate in evidenta ochii afundati.
Pe piata exista o varietate de modele de gene false din care poti alege:
Pe scurt, exista 3 tipuri principale de gene false: genele tip banda, cele tip manunchiuri si extensiile de gene. Cele doua principale tipuri - tip banda si manunchiuri, sunt utilizate de make-up artisti din intreaga lume, insa cu putina indemanare se pot aplica si acasa.
Cu toate astea, lucrurile nu stau la fel in ceea ce priveste extensiile: in cazul lor, e recomandat sa apelezi la un profesionist pentru aplicare.
Intai de toate, pentru ca genele false sa fie corect aplicate, genele naturale trebuie sa fie curatate cu un primer special pentru extensii de gene, care le pregateste pe acestea pentru o mai buna aderenta a adezivului.
Urmatorul pas este aplicarea unor patch-uri porectoare pentru pielea si pleoapa clientei. Dupa terminarea procedurii de aplicare a extensiilor de gene, aceste patch-uri se dezlipesc prin miscari usoare.
Extensiile de gene false se aplica intotdeauna folosind pensete speciale. Folosind penseta speciala, se separa firele de gene naturale, lasandu-se liber doar firul pe care urmeaza sa fie aplicata extensia. Apoi, cu o alta penseta se ia un fir de extensie, se trece printr-un adeziv special, iar apoi se lipseste pe firul natural. Se va repeta acest proces pana se va obtine aspectul dorit. Pentru uscarea rapida a adezivului, se foloseste o pompita speciala.
Genele se piaptana pentru a evita lipirea acestora intre ele, iar ca pas final se indeparteaza patch-urile protectoare pentru piele si pleoapa.
Acestea nu sunt deloc scumpe, pretul acestora variind in functie de materialul din care sunt confectionate, calitate si brand. Ele pot fi fie din plastic, fie din par uman sau fibre sintetice, cu benzi din plastic sau din silicon. Cele fabricate din fibre sintetice au un aspect mult mai natural si arata mult mai bine fata de cele din par uman sau plastic. Genele tip banda se pot reutiliza, cata vreme sunt bine ingrijite.
Sunt destul de asemanatoare cu extensiile de gene, insa sunt mult mai usor de aplicat decat cele tip banda. Pot fi aplicate dupa bunul plac: fie pe toata lungimea ochiului, fie doar la coada acestuia. La fel, pretul variaza in functie de brand.
In cazul extensiilor, genele naturale trebuie alese foarte bine. Greutatea acestora e importanta, deoarece aceasta influenteaza capacitatea de regenerare a genelor naturale. De asemenea, este foarte important ca firul de par sa fie curatat, degresat si hidratat, astfel incat rezistenta extensiilor sa fie cat mai buna. Un tehnician te va sfatui in privinta lungimii si grosimii potrivite, corespunzatoare cu genele tale naturale. Lungimea extensiilor nu trebuie sa depaseasca lungimea genelor naturale cu mai mult de 2 sau 3 mm.
Raspunsul difera in functie de tipul de gene false ales. De exemplu, cele de tip banda se pot refolosi de multe ori. De regula, acestea se aplica la sfarsitul machiajului si se dau jos in momentul demachierii. Apoi, se curata adezivul ramas si se depoziteaza in cutiuta lor, pentru a-si pastra forma intacta pana la urmatoarea purtare. In functie de ingrijirea corespunzatoare pe care au primit-o, o pereche de gene tip banda poate fi folosita de aproximativ 10 ori.
Fata de genele tip banda, cele individuale si extensiile se aplica doar o singura data, si se mentin undeva intre 3 si 6 saptamani. Dupa ce aceasta perioada se termina, e recomandat sa aplici unele noi.
La fel ca orice alt produs din gama de produse de makeup ale unei femei, pentru a le intretine e nevoie de atentie speciala. Ca sa le mentii intr-o stare cat mai buna mai mult timp, recomandarea specialistilor e sa eviti demachiantele pe baza de ulei, sauna si piscinele. In plus, nu trebuie sa dormi cu fata spre perna si trebuie sa eviti frecarea ochilor.
Nici o postare găsită
Scrie un comentariu