Pasi de urmat in vopsirea permanenta a parului

07/10/2021
Pasi de urmat in vopsirea permanenta a parului

In ziua de astazi, toate lumea isi vopseste parul. La inceput, aceasta procedura era folosita de persoanele cu fire de par albe. Era procedura prin care se masca aspectul neplacut al radacinilor crescute. Initial nu au fost create atatea culori si modele, erau doar esentialele puse pe piata. Se foloseau in salon, iar procedeul era unul usor diferit, in functie de tipul de vopsea de par si de procedura folosita.

La inceput nu prea te sfatuia nimeni ca, odata cu decolorarea parului, nu se poate face un permanent. Decolorarea, depigmentarea firului de par este o degradare vizibila, iar permanentul este o procedura de lunga durata si care afecteaza si aceasta la randul ei. Decolorarea parului a ajuns in punctul in care, in functie de oxidantul folosit, este chiar necesara. Pentru luminozitatea firelor de par, pentru suvite, pentru a scapa de o culoare nedorita. Aceasta ajuta la obtinerea mai multor culori care nu ies pe o nuanta de par naturala sau vopsita in prealabil. Totodata se poate folosi vopsea dupa decolorare pentru a ajunge la culoarea dorita si nu neaparat la galbenul care iese din decolorat.

Pentru rezistenta parului si pentru intarirea firului de par sunt tratamente speciale, masti de par, balsamuri sau chiar tratamente proprii, facute de specialisti in saloane. Oricum, cert este ca putem ajunge la culoare din reclama de pe cutie cu ajutorul decolorantului si fara sa afectam sanatatea parului.

Este foarte importanta calitatea vopselei folosite, Trebuie respectate cu strictete toate recomandarile si pasii de urmat din prospectul cutiilor. Majoritatea producatorilor sfatuiesc clientele sa faca test pe cate o suvita de par, pentru a vedea daca prezinta reactii adverse sau daca le iese cum ar trebui din prima culoarea. Adica fara decolorat in prealabil. Culorile deschise nu prea au cum sa iasa pe tonuri inchise fara decolorare sau decapare. Culorile inchise se pot realiza cu succes.

Pentru utilizare acasa a vopselelor de par aveti totusi nevoie de cateva produse pe langa cutia de vopsea.: 

  1. Trebuie neaparat sa folositi un tricou vechi, pentru protectia hainelor sau se gasesc de cumparat cape speciale pentru vopsit;
  2. Aveti nevoie de un bol in care sa mixati vopseaua si o pensula pentru a aplica vopseaua pe par;
  3. Parul trebuie pieptanat foarte bine si separat: aici vorbim despre separarea lui in suvite. Puteti chiar prinde partile gata separate cu ajutorul unor cleme de coafor;
  4. Manusi de protectie, atat pentru vopsit cat si pentru spalarea acestuia;
  5. Aplicarea propriu zisa , pe suvite. In cazul radacinilor, se aplica doar pe ele pentru refacerea culorii vopsite initial. Iar pentru o colorare totala a parului trebuie sa luati in calcul cat de deschisa este nuanta si sa aplicati vopeaua pe toata lungimea firului de par

Vopseaua de par nu trebuie neaparat sa fie cuminte sau banala. Poate avea mai multe culori, reflexii, sau poate fi foarte indrazneata. Tine de fiecare personalitate in parte. De cat de curajosi sunteti sau cat de rezervati. Culorile tari, deosebite, cum ar fi violet, albastru, verde sau mov, innebunesc adolescentii. Unde mai pui ca le pot face chiar ei acasa! Culorile clasice, de obicei, sunt pentru persoanele care nu vor sa atraga atentia, care vor sa ramana rezervate. Oricum ar fi, vopsitul se poate face si acasa, in propriul confort, dar pentru o siguranta mai mare si pentru o protectie mai buna a parului este recomandata vopsirea la salon.

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu