Daca ai dat peste acest articol, probabil esti o persoana care a avut probleme in privinta machiajului, sau cunosti pe cineva care a avut, cu atat mai mult cand vine vorba de aplicarea acestuia. Un lucru e cert - nimic nu iti ofera un aspect mai bun, mai proaspat, mai finisat - decat cel pe care il obtii atunci cand folosesti pensule de machiaj de calitate. Cu toate acestea, odata cu schimbarile recente din economie si cresterea costului vietii, a devenit esential ca aceste pensule sa dureze, iar motivul e destul de intemeiat. In ziua de azi, o singura pensula profesionala poate sa coste chiar si 800 de lei!
Acestea fiind spuse, cel mai bun motiv pentru curatarea unor pensule machiaj - in afara de conservarea acestora, e igiena. Daca nu vei curata pensulele folosind un detergent bun si vei continua sa le utilizezi pline de produs, pot aparea germni si bacterii. Acestia pot patrunde in pielea ta, daca folosesti aceste pensule pentru a aplica machiajul.
Curata period pensulele folosind un produs de curatare sau o combinatie de apa calda si sampon mai bland. Se toarna apa calda in palma, se adauga sampon sau demachiant usor, se face spuma si apoi se spala pensula prin atingeri usoare.
Apoi, poti clati pensula cu apa curenta pana cand apa va fi limpede. Remodeleaza firele de par din pensule dupa spalare si aseaza-le pe o suprafata plata pentru a se usca.
Curatarea inhiba in mod regulat aparitia bacteriilor, dar totodata previne si coroziunea firelor.
E recomandat, de asemenea, sa iti sterilizezi pensulele in acest mod cel putin o data pe saptamana.
Asa cum exista gene false din par natural sau sintetic, sunt doua tipuri principale de pensule pentru machiaj: cele realizate din par din material sintetic - cum ar fi nailonul, si cele din par natural de animale.
Pensulele realizate din par natural sunt mai scumpe si necesita implicit si mai multa atentie.
In plus, pensulele din par natural sunt mai predispuse la acumula produs, praf si murdarie mai repede decat cele confectionate din materiale sintetice. Pentru a le face sa reziste mai mult, iata cateva informatii suplimentare:
Depoziteaza pensulele intr-o cutie sau intr-o trusa speciala pentru a le mentine uscate si pentru a preveni acumularea prafului. Cele mai multe seturi machiaj vin cu o carcasa special conceputa pentru acestea. Daca nu ai un set de pensule, ia in considerare utilizarea unei huse de ochelari pentru depozitare.
Nu uita sa pastrezi pensulele intr-o pozitie verticala atunci cand le depozitezi, pentru a-si mentine forma. Acest lucru se aplica doar atunci cand vine vorba de stocare.
Totusi, nu poti spune acelasi lucru si despre spalare. Dupa spalarea pensulelor, e recomandat sa le asezi intr-un prosop pentru a se usca. Exista doua motive in spatele acestui rationament. Primul este ca daca pensula este pozitionata vertical, orice exces de apa va curge in peri si va strica adezivul care tine firele sub control.
Al doilea motiv - perii se vor indoi si vor avea o forma complet diferita, ceea ce face ca aplicarea normala a machiajului sa fie foarte dificila.
Stergerea prafului si a machiajului in exces dupa fiecare utilizare este, de asemenea, un factor benefic atunci cand vine vorba de prevenirea ruperii perilor. Acest lucru poate fi realizat folosind o carpa moale sau un servetel. Aveti grij sa nu trageti de peri foarte mult, deoarece acest lucru ar putea provoca eventuale daune.
In cautarea longevitatii, retine ca nimic nu dureaza pentru totdeauna. Cand perii incep sa cada si nu le mai simti moliciunea, atunci stii ca e timpul sa arunci pensulele si sa mergi la cumparaturi!
Nici o postare găsită
Scrie un comentariu